Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Туреччина уклали угоду про Зону вільної торгівлі

03 лютого, 19:18
ФОТО REUTERS

3 лютого Україна та Туреччина уклали угоду про Зону вільної торгівлі. Підписання договору відбудеться на зустрічі Реджепа Таїпа Ердогана з Володимиром Зеленським у Києві.

Глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що договір про ЗВТ із Туреччиною відповідатиме інтересам українського бізнесу. Завдяки підписанню угоди будуть створені можливості для експорту, а українські підприємства матимуть потенціал для модернізації, можливість обміну досвідом та нові робочі місця.

Варто зазначити, що переговори про вільну торгівлю між Туреччиною та Україною тривають з 2011 року, коли було підписано Декларацію про стратегічне партнерство країн.

У 2021 році сторони вийшли на «фінішну пряму» укладання договору про ЗВТ. Тоді президент Туреччини заявив, що підписання угоди дозволить наростити обсяг двосторонньої торгівлі до 10 млрд доларів.

Крім договору про ЗВТ на зустрічі Зеленського та Ердогана 3 лютого затвердять ще три документи:

• рамкову угоду про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей, що, зокрема, передбачає будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні;

• угоду про співробітництво у сфері молодіжної політики;

• зміни до угоди щодо посилення співпраці між правоохоронними органами країн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати