Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ купить 10 низькопідлогових трамваїв польської PESA

11 квітня, 10:51
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

До кінця поточного року в Київ поставлять 10 трамвайних низькопідлогових трамвайних вагонів із Польщі. Про це з посиланням на інформацію на порталі ProZorro повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідний договір на поставку уклало комунальне підприємство «Київпастранс» із польською PESA.

«Київпастранс» уклав договір із Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spуіka Akcyjna на поставку Києву до кінця поточного року 10 трамвайних вагонів завдовжки понад 26 м на загальну суму 568,44 млн грн (із ПДВ)», — йдеться в повідомленні.

Згідно з оприлюдненою 8 квітня інформацією на порталі ProZorro, трисекційні вагони з повністю низькою підлогою мають 60 сидячих місць, їхня максимальна швидкість — не менше 70 км/год. Гарантійний термін експлуатації — 24 місяці.

Як повідомлялося, спочатку переможцем тендера на закупівлю 10 трамвайних вагонів завдовжки понад 26 м став львівський «Електронтранс», який запропонував вагони за 505,39 млн грн при очікуваній сумі закупівлі 568,632 млн грн. При цьому PESA під час торгів не знижувала ціни на вагони.

Однак потім тендерний комітет відхилив пропозицію «Електронтрансу» на підставі ненадання у визначений термін довідки про несудимість особи, яка підписала тендерну пропозицію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати