Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вперше в Києві

відбудеться клубний чемпіонат із веслування на човнах «Дракон»
10 вересня, 09:54

11 вересня в Києві вперше урочисто стартує клубний чемпіонат із веслування на човнах «Дракон» ICF-2019. Понад 1000 учасників із Китаю, США, Канади, Угорщини, Німеччини, Чехії, Польщі, Молдови, Швеції та інших країн завітають до Києва, щоби продемонструвати свою майстерність, повідомляє kyivcity.gov.ua.

12 — 15 вересня на Оболонській Набережній, а саме на Київському водному стадіоні, можна буде побачити, як кращі команди з усього світу змагатимуться за перемогу. Україну готуються представляти 15 клубів з усіх регіонів: «Дніпро», «Буревісник», «Кайзер», «Айронмен», «ДБС Київ», «Мала Флотилія», «АВС», «Отаман», «Гетьман», «Харків», «Драгонком», «Сальса» та інші.

Чемпіонат триватиме за підтримки Департаменту молоді та спорту спільно з Федерацією України з веслування на човнах «Дракон».

Нагадаємо, веслування на човнах «Дракон» — це веслування на великому каное, з головою дракона і хвостом. Двадцять спортсменів розміщені в каное по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводять тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Історія цього виду спорту почалася понад 2000 років тому в Китаї. Нині цей різновид веслувального спорту входить переліку офіційно визнаних дисциплін в Україні. Статус цього виду — неолімпійський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати