Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У День незалежності Грузії Тбілісі відвідав міністр оборони України

05 червня, 00:00

25 травня розпочався триденний робочий візит до Грузії міністра оборони України генерал-полковника Олександра Кузьмука. Тбілісі хоче отримати від Києва економічну, теоретичну та військово-технічну допомогу задля розбудови власних збройних сил.

Зокрема, йдеться про постачання з України запасних частин та обладнання до військової техніки та озброєння. Цей напрям співпраці особливо цікавить Грузію відтоді, як наприкінці минулого року Москва припинила військово-технічну співпрацю з Тбілісі після відмови грузинського парламенту ратифікувати угоду про перебування російських військових баз на території Грузії.

Візит О. Кузьмука пов`язаний і з миротворчим питанням. Грузинські урядовці хочуть бачити українців у складі миротворчих сил у зоні грузинсько-абхазького конфлікту. Під час зустрічі О. Кузьмука з президентом Грузії Едуардом Шеварднадзе 25 травня про це знову згадували, проте деталі переговорів журналістів не повідомили.

Іще одна з переговорних тем - перспектива відносин України та Грузії у Чорному морі. З кінця 1996 року Грузія виявляє бажання, щоб їй було передано частину Чорноморського флоту, яка раніше базувалась на її території. У порту Поті містилося близько 30 кораблів та суден, 10 з яких бойові. Тбілісі зацікавлений у тому, щоб Київ підтримав це прагнення, проте в України, здається, і без того вистачає проблем із Росією у справі розподілу Чорноморського флоту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати