Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оговтується від землетрусу

Біля берегів Японії зафіксували поштовхи землі магнітудою 7 балів
15 лютого, 19:20

Четвертий день Японія долає наслідки землетрусу, котрий стався у суботу, 13 лютого, в Тихому океані за декілька десятків кілометрів від узбережжя японської префектури Фукусіма. Як повідомляє The Washington Post з посиланням на Геологічну службу США та японські ЗМІ, потужний землетрус призвів до сильного тремтіння будівель, що спостерігалося навіть у Токіо, та спричинив масштабне відключення електроенергії у більше, ніж 830 тисяч будинків навколо столиці Японії. За офіційними повідомленнями, загрози цунамі не було.

Японське метеорологічне агентство уточнило, що епіцентр землетрусу магнітудою 7,1 бал був розташований неподалік узбережжя на глибині 60 кілометрів. Токійська електроенергетична компанія запевнила, що витоків радіації або інших відхилень від норми на зруйнованій АЕС «Фукусіма-Даїчі» не зафіксовано.

У постраждалих від потужного землетрусу регіонах Японії пошкоджено траси і призупинено рух швидкісних поїздів. На великій швидкісній автомагістралі Дзебан в префектурі Фукусіма стався зсув — кам’яні стіни уздовж автодорожнього полотна обвалилися і накрили трасу. Бар’єрні огорожі поховано під грунтом.

Уряд вже створив кризовий відділ для реагування на наслідки землетрусу. На фото зафіксовано один з моментів, як японці оговтуються від сильного поштовху: співробітник міської бібліотеки у місті Івакі, префектура Фукусіма, намагається відновити книги після того, як вони впали з полиць.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати