У Києві починається «винний жовтень»
Осінь - пора насичених мускусних запахів, терпкого присмаку і стиглого винограду. Не дивно, що після спекотного, майже чотиримісячного літа людям хочеться змінити освіжаючі напої на більш вишукані. Таку можливість надасть четвертий фестиваль вина Kiev Food & Wine Festival, котрий відбудеться в Києві в галереї «Лавра» 10 і 11 жовтня. А щоб не виглядати на фестивалі дилетантом серед профі-дегустаторів вина, кияни можуть відвідати спеціальні лекції від українських виноробів та сомельє, присвячені вину і винної культурі, які пройдуть в місті напередодні фестивалю з 5 по 9 жовтня в ряді винних барів і ресторанах. Організатори очікують, що в столицю з'їдуться цінителі та шанувальники вина з усієї України.
У рамках фестивалю організатори познайомлять гостей з більш ніж 20-тьма виноробними з України, на чолі з постійним винним партнером INKERMAN, винами країн Нового і Старого світу. Своїм досвідом поділяться кращі українські винороби й сомельє, а відвідувачі зможуть не тільки дегустувати найкраще вино, але й активно повеселиться. Вперше гостей фестивалю запрошують взяти участь у створенні справжнього фестивального вина, перед цим придушивши виноград у величезному чані, який привезе із Закарпаття виноробня COTNAR.
«З самого першого фестивалю ми ставили перед собою досить амбітні цілі: прищепити українцям винну культуру і довести, що хороше українське вино - не міф, а реальність, - каже організатор Kiev Food & Wine Festival Сергій Климов. - Перша мета виявилася складніше, але цілком здійсненним. На нашому фестивалі культура починається відразу з входу: ми даруємо кожному гостю келих, прямо натякаючи йому на те, що правильна оцінка вина без келиха неможлива. Ми даємо нашим відвідувачам доступ до нових знань, запрошуючи кращих українських сомельє і виноробів, які охоче діляться своїм досвідом. З недавніх пір до нас почали приїжджати і винороби з Європи, чим не можна не пишатися. З другої метою впоратися було легше - ми з радістю для себе відзначаємо у публіки великий інтерес до «нового українському виноробству».
Кожен фестиваль організатори змінюють тематику. Так, третій фестиваль, що відбувся 6-7 червня в тій же галереї «Лавра», був присвячений сиру і вину. Четвертий же Kiev Food & Wine Festival пройде під знаком «хліб і вино». Гостей чекає свіжоспечений хліб від кращих київських пекарень: тут готуватимуть традиційні багети і чіабати, нестандартний гречаний, пшеничний, цибульний хліб, хліб з висівками, бездріжджовий хліб на винній заквасці, хліб з використанням насіння, злаків, кунжуту, кмину та інших добавок. Не порушуючи вікових традицій, на четвертому винному фестивалі організатори також представлять і великий сирний маркет. Тут можна буде спробувати тверді, м'які, пресовані, благородні блакитні, козині і овечі сири. Географія сирів розтягнеться від Голландії до сонячної Грузії. Україну представлять кілька компаній, що спеціалізуються на козячих, овечих і коров'ячих сирах.
... І як тут не згадати рядки українського поета Максима Рильського: «Троянди й виноград, красиве і корисне». Адже «Kiev Food & Wine Festival» - це не просто винно-гастрономічна подія, це перший фестиваль такого роду, метою якого є популяризація українського вина, підвищення винної культури українців і розвиток виноробної галузі в Україні. Як говориться у відомому латинському вислові: «In vino veritas»!
Author
Анна СвентахРубрика
Суспільство