Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гончарук: Через 5 років Україна відповідатиме критеріям членства у ЄС

28 січня, 15:42
Фото: kmu.gov.ua

28 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що програма уряду передбачає, що через 5 років Україна відповідатиме критеріям членства у ЄС.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі із виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії з питань "Європейської зеленої угоди" Франсом Тіммермансом в рамках робочої поїздки до Брюсселя, передає Урядовий портал.

"Ми пропонуємо розпочати діалог щодо розвитку спільної дорожньої карти в рамках "Європейської зеленої угоди", - розповів Гончарук Тіммермансу.

"Зелена угода, насправді, про абсолютно прості щоденні речі. Про те, щоб люди дихали нормальним повітрям без викидів, використовували чисту питну воду, споживали безпечні продукти. Амбітна мета Євросоюзу - до 2050 року зробити Європу першим континентом, економіка якого не знищує природу. Україна готова стати невід’ємною частиною цієї історії успіху", - сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

В рамках Зеленої угоди ЄС буде переглядати поточні цілі щодо скорочення викидів вуглецю до 2030 року з 40% до 50-55%.

"Ми з перших кроків будемо йти разом з ЄС цим шляхом. Україна вже розробляє свій другий національно визначений внесок відповідно до Паризької угоди та пакет законопроектів щодо національної моделі торгівлі викидами. Ми вже почали імплементувати українське законодавство до європейських норм", - додав Олексій Гончарук.

Також прем’єр-міністр повідомив Єврокомісару про наміри повністю інтегруватися до європейської енергосистеми (електромережі ENTSO-E) до 2023 року.

"Наша амбіція - трансформувати країну в сильну конкурентну економіку з цифровізованою та енергоефективною промисловістю, високорозвинутою інфраструктурою та гідним рівнем життя для людей", - наголосив прем'єр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати