Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України засуджує незаконне вторгнення "гумконвою" від РФ

27 жовтня, 20:05
Фото з архіву "Дня"

У МЗС України обурені продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України т.зв. "гуманітарних конвоїв".

Зокрема, 27 жовтня державний кордон України незаконно перетнули 46 вантажівок 57-го т.зв. "гумконвою" з невідомим вантажем на борту.

"Зазначене переміщення було здійснено з порушенням одного з ключових принципів міжнародного права щодо непорушності кордонів, національного законодавства України та п.7 Комплексу заходів з виконання Мінських угод, а також всупереч усталеній міжнародній практиці, без погодження з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і супроводження вантажу його представниками", - йдеться у заяві МЗС України.

У міністерстві говорять, що особливе занепокоєння викликає факт того, що після кожної такої "доброчинної" акції РФ фіксуються чисельні порушення режиму припинення вогню з боку підтримуваних російською стороною незаконних збройних формувань, що діють в окремих районах Донбаса.

На цьому тлі Росія, водночас, продовжує чинити перешкоду для здійснення справжніх гуманітарних дій. Зокрема, всупереч запевненням російської сторони, які були заявлені на саміті "Нормандського формату" у Берліні 19 жовтня 2016 року, представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста досі не надано допуск до українських заручників, які утримуються у нелюдських умовах бойовиками тимчасово неконтрольованій території Донбасу.

"Вимагаємо від Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету України , неухильно дотримуватися законодавства України", - наголошують у МЗС.

Нагадаємо, сьогодні Росія в черговий раз (57-й) в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України "гумконвой" з традиційно напівпорожніми автівками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати