Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна представила Варшаві пакет пропозицій щодо посилення санкцій проти РФ за окупацію Криму

26 травня, 17:52
Фото: Reuters

Київ представив Варшаві пакет пропозицій щодо посилення економічних санкцій проти Росії за окупацію Криму.

Зокрема, пропонується накладення санкцій і на європейські компанії, які допомагали Росії будувати "кримський" міст, передає Укрінформ.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу за результатами консультацій в п'ятницю у Варшаві повідомив перший заступник Постійного представника Президента України в Автономній республіці Крим (АРК) Ізет Гданов.

"Ми готуємо деякі пропозиції для ЄС та США щодо введення санкцій по окремих суб'єктах - європейських компаній, які брали участь у будівництві "кримського" мосту. Є немало компаній, які допомагали це робити",- підкреслив Гданов.

Він поінформував, що ведеться також робота і щодо введення з боку Заходу санкцій проти російських компаній, які порушують норми міжнародного права: працюють на території тимчасово окупованого Криму й одночасно ведуть бізнес в Європі та США.

"Позиція Польщі дуже позитивна для України. Ми співпрацюватимемо й надалі, оскільки ці питання не вирішуються однією консультацією, а потребують подальшого опрацювання”,- констатував заступник представника Президента України в АРК.

Гданов наголосив, що безпроцентні утиски громадян України у Криму, мілітаризація Росією  півострову, незаконне будівництво інфраструктури, фактичне захоплення Азовського моря змушує Україну більш активно працювати над консолідацією зусиль з міжнародними партнерами щодо посилення економічного тиску на державу-агресора.

Нагадаємо, у Варшаві в п'ятницю відбулися консультації на рівні директорів договірно-правових департаментів МЗС України та Польщі щодо правових наслідків для Росії з приводу окупації Криму. Сторони наголосили на необхідності утримання, а також можливого посилення санкцій проти РФ за окупацію Криму і агресію на Донбасі. Польща стала першою країною, з якою МЗС України провело двосторонні консультації, присвячені виключно правовим наслідкам окупації АРК.

Зазначимо, раніше ЄС засудив будівництво Керченського моста, заявивши, що його будівництвом Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте більше в ексклюзивних матеріалах "Дня" "Правила руху" і  "Іронія історії та геополітика кримського мосту".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати