Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС та США закликали Росію довести свою підтримку ідеї миру в Сирії

25 вересня, 09:34
Фото Reuters

Росія повинна довести свої наміри в підтримку дипломатичних зусиль для стабілізації ситуації в Сирії – з таким зверненням виступили Міністерства закордонних справ Великобританії, Німеччини, Італії, США, Франції та Високого представника ЄС напередодні.

"Руйнівні події в Сирії на цьому тижні підкреслюють те, що ми обговорювали протягом деякого часу: Росія повинна довести, що готова і має намір вжити надзвичайних заходів для порятунку дипломатичних зусиль, які націлені на відновлення режиму припинення вогню, забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ і створити необхідні умови для продовження переговорів під егідою ООН переговорів про політичному процесі в країні", - сказано в зверненні ЄС до Росії, передає Укрінформ.

Також у ЄС закликали Москву сприяти припиненню сирійським режимом невибіркових бомбардувань проти власного народу, які постійно і брутально підривають зусилля по завершенні цієї війни.

"Ми повністю підтримуємо розслідування ООН про застосування хімічної зброї в Сирії і націлені на прийняття подальших заходів у відповідь на ці дії", - додали дипломати.

Також Великобританія, США та Франція ініціювали екстрене засідання Ради безпеки ООН через ситуацію в сирійському Алеппо, яке відбудеться ввечері 25 вересня.

Нагадаємо, 19 вересня, сирійське місто Алеппо бомбардувалося. Зокрема, в результаті авіаудару постраждала гуманітарна колона ООН і Червоного півмісяця. Москва спростовує свою причетність до обстрілу.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Лондоні, з моменту завершення перемир'я в результаті авіаударів по Алеппо, завданих сирійської авіацією за підтримки РФ, загинули 173 людини, з них 26 дітей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати