Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Фінляндії невідомий чоловік напав на міністра закордонних справ

25 березня, 20:18
Фото: yle.fi

У фінському місті Вантаа невідомий чоловік у куртці з нашивками руху «Солдати Одіна» напав на міністра закордонних справ Тімо Сойні.

Про це повідомляє Yle.

«Підозрюваний намагався в неділю вдарити міністра закордонних справ Тімо Сойні на фермерському ринку у Вантаа. Охоронці скрутили чоловіка, після чого поліція затримала його. За словами очевидців, чоловік був одягнений у куртку, прикрашену нашивками екстремістської організації Solders of Odin», - йдеться в повідомленні.

Цей інцидент розслідується за статтею "Спроба нанесення тілесних ушкоджень". Крім цього, нападник також підозрюється в опорі представникам влади. Чоловік 1967 року народження на даний момент знаходиться в поліцейській в'язниці Вантаа. На даний момент ясно, що підозрюваний заздалегідь не планував свій напад.

Як відомо, «Солдати Одіна» - це загальна назва антиіммігрантських патрулів, які з'явилися в Фінляндії у 2015 році. Представники цього руху називають себе патріотичною асоціацією вуличного патрулювання, яка виступає проти ісламізації Європи і глобалізації, а також проти міграційної політики ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати