Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Близько тисячі унікальних авторських ляльок показали у Львові

24 квітня, 21:13

Сьогодні, 24 квітня, у львівському Палаці мистецтв стартувала щорічна виставка етно-ляльок від фестивалю «Ляльковий світ». Фестиваль існує із 2009 року і за цей час сформував дві тематичні виставки: весною – «Етнолялька», а восени – «LADY & TEDDY».

До створення лялькової виставки долучилися автори зі всієї України – Києва, Львова, Горішніх Плавнів, Трускавця, Дніпра та інших міст. Загалом до проекту долучилося 40 лялькарок. І від кожної з них від трьох до кількох десятків ляльок.

В експозиції можна побачити як і звичні ляльки-мотанки і магодзи, так і ляльки виконані в різних стилях і різних країн світу.

Наприклад лялькарка Горбенко створила ляльку у вигляді пальців однієї руки. За її словами, щаслива та родина, яка може зібрати за столом п’ять поколінь. І ось це щастя вона вирішила втілити у таку ляльку.

Працюють лялькарі і цілими сімейними тандемами. Так майстерня «Доньки-матері» складається із Мілени Коломієць та її матері. Дочка з полімерної глини ліпить ляльок, а її мама відповідно шиє на них одяг.

Цього року окрім ляльок у виставкових залах також можна побачити і картини – живопис Олени Жеребецької та батик Люби Демцю.

«Цей живопис створює відчуття дому, адже лялька проситься до хати, потребує відповідного антуражу навколо себе. Серед такого домашнього затишку милуватися нею набагато приємніше», - розповіла співзасновниця фестивалю Ірина Сорокіна.

Крім того кожну ляльку можна придбати. Ціна стартує від 150 гривень і до 1 тисячі доларів.

Оглянути експозицію «Етноляльки» можна до 6 травня.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати