Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд зобов’язав Мартиненка здати документи, що дозволяють виїхати за кордон

23 квітня, 13:59
Фото Руслана Канюки, "День"

Колишнього нардепа із фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка зобов’язали не здійснювати закордонних поїздок. Таке рішення щодо корупціонера виніс Солом'янський районний суд Києва. Суд постановив здати в Державну міграційну службу всі документи, які дають право виїзду з України, зокрема паспорт громадянина України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Здати на зберігання в державну міграційну службу України всі свої паспорти для виїзду за кордон і всі свої документи, які дають право виїзду з України, зокрема паспорт громадянина України", - зачитав визначення суддя Солом'янського райсуду Олександр Бобровник під час судового засідання в суботу в Києві.

Також, згідно з рішенням суду, поручителі, під зобов'язання яких був відпущений М.Мартиненко, зобов'язані відповідати за виконання обвинуваченим наступних обов'язків: не відлучатися з Києва без дозволу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляти прокуратурі зміну свого місця перебування чи роботи.

У свою чергу адвокат М.Мартиненка Петро Бойко роз'яснив журналістам, що суд відпустив його підзахисного під особисте поручительство 18 осіб, а також заборонив спілкуватися з певними особами. "Суд заборонив Мартиненку спілкуватися з Переломою (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома - ІФ), Журилом (голова правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" ("ОГХК") Руслан Журило - ІФ), представниками іноземних компаній, які були представлені в клопотанні, їх там понад 20", - сказав адвокат.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що суд віддав Мартиненка на поруки нардепам і міністрам. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати