Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ягланд хоче обговорити з українською делегацією вихід із кризи у ПАРЄ

23 січня, 13:42
Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд і представники делегації Верховної Ради України в ПАРЄ обговорять актуальні питанні щодо майбутнього організації в умовах кризи.

Про це генеральний секретар заявив журналістам перед зустріччю з українською делегацію, що відбудеться у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Я вважаю, що буде важливо зустрітися з українською делегацією, почути від її представників, як вони вбачають ситуацію, та що ми можемо зробити з багатьох актуальних питань", - сказав Ягланд.

Серед деяких порушених проблем генсек РЄ, зокрема, відзначив й виконання Україною зобов'язань щодо мовної статті освітнього закону, що стосується національних меншин.

У свою чергу, голова делегації Верховної Ради України в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв заявив журналістам, що не має особливих очікувань від зустрічі з генеральним секретарем РЄ Ягландом.

«Але добре, що ця зустріч відбудеться. Оскільки останні роки пан Ягланд взагалі не хотів спілкуватися з українською стороною і виносив позицію української сторони просто «за дужки». Це виявилося неефективно. Того, що він хотів досягнути, – не вдалося. Ми вітаємо ініціативу такої зустрічі. Оскільки треба розмовляти про майбутнє Парламентської асамблеї», - зазначив Ар'єв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати