Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США купили права на показ фільму про Голодомор

22 серпня, 19:11
Фото з відкритих джерел

Американська компанія Samuel Goldwyn Films придбала права на прокат у Північній Америці польсько-британсько-української історичної драми про Голодомор "Ціна правди" (оригінальна назва - "Містер Джонс").

Про це пише Variety.

Пітер Голдвін, який вів переговори щодо придбання прав, розповів, що "Ціна правди" – "це майстерний історичний трилер, який переносить мене в час та місце, яке рідко можна побачити на екрані".

"Ціна правди" — фільм польської режисерки Агнешки Голланд. Фільм розповідає історію реального валлійського репортера Гарета Джонса, який вперше в західній пресі заявив під власним ім'ям про український Голодомор.

У 1933 році він побував у СРСР, де розслідував злочини сталінського режиму, зокрема український Голодомор. Проте тоді західні політики вирішили не брати до уваги незручну для них інформацію, а авторитетні видання не публікували його репортажі. 

Світова прем'єра стрічки відбулася 10 лютого 2019 року в рамках конкурсної програми 69-ого Берлінського міжнародного кінофестивалю. Прем'єра фільму в Україні запланована на 28 листопада 2019 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати