Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Усик переміг Гассієва і став абсолютним Чемпіоном світу

22 липня, 09:14
Фото: boxingscene.com

Український боксер Олександр Усик у Москві переміг росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним Чемпіоном світу в першій важкій вазі, об'єднавши чотири пояси цій ваговій категорії (WBC, WBO, WBA, IBF), а також володарем кубка Мохаммеда Алі і поясу журналу The Ring.

Про це повідомляє прес-служба Федерації боксу України на офіційному сайті.

"Сьогодні, в СК "Олімпійський" Олександр Усик показав неймовірний результат. Одноголосним рішенням суддів наш боксер переміг росіянина Мурата Гассієва та став абсолютним Чемпіоном світу у крузервейті. В підсумку суддів ввідали перемогу Олексадру Усику з результатами: 112-108, 119-109, 119-109", - йдеться у повідомленні.

"Олександр Усик переписує історію світового та, безумовно, українського професійного боксу. Його сьогоднішня перемога – це черговий показник того, що українська школа боксу по праву є однією з найкращих у світіВ рамках фінального поєдинку Всесвітньої боксерської Суперсерії Олександр Усик тактично повністю переграв свого опонента. Швидкість, пересування в ринзі, робота ніг – ці показники були у Олександра на найвищому рівні. Перемога над Муратом Гассієвим відкриває для Олександра чудові майбутні перспективи та не менш яскраві бої. Він сьогодні абсолютний чемпіон і по праву їм буде залишатися не один рік. Не виключаю навіть можливості його переходу в суперважкий дивізіон або ж захисту чемпіонських поясів в Україні. Яке б рішення Олександр Усик не обрав, проте вже сьогодні він є одним з найкращих боксерів сучасності. Це, я переконаний, він ще неодноразово доведе усім", -  зазначив президент ФБУ Володимир Продивус.

Відтепер Олександр Усик володіє чемпіонськими поясами за версіями WBC, WBO, IBF та IBO. Окрім того в активі Олександра головний трофей змагань WBSS – кубок легендарного Мохаммеда Алі.

Президент України Петро Порошенко привітав боксера Олександра Усика з перемогою в поєдинку над росіянином Муратом Гассієвим в Москві і набуттям абсолютного чемпіонства світу в першій важкій вазі.

"Ні секунди не сумнівався, що Саша переможе! Український гімн, який пролунав сьогодні в Москві на весь світ, - це символ нашої боротьби, наближення нашої перемоги. Україна пишається тобою!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook в ніч на неділю відразу ж після оголошення О.Усика переможцем.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав перемогу українського боксера історичною і заявив, що буде ініціювати присвоєння О.Усику звання Героя України.

"Історична перемога нашого Олександра Усика! Вкотре він доводить - сильніше українців в світі нікого немає! Запропоную президенту привласнити Олександру звання Героя України! Слава Україні! Слава нашому Герою!", - написав В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати