Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Адвокати українських полонених моряків готують перший пакет скарг до ЄСПЛ

22 лютого, 21:07
Фото з сайту aif.ua

Адвокати готують перший пакет документів для подачі індивідуальних скарг до Європейського суду з прав людини.

Про це координатор адвокатів українських моряків Микола Полозов повідомив Громадському.

"Наразі ми готуємо перший пакет документів для подачі індивідуальних скарг до Європейського суду з прав людини. Вже є українські юристи, які будуть разом з нами працювати по цій справі, які будуть подавати відповідні скарги", - розповів Полозов.

Він пояснив, що перший пакет буде стосуватися засідань щодо обрання запобіжного заходу, які проходили у "судах"  Криму, а другий - щодо нинішнього запобіжного заходу (продовження терміну тримання під вартою до 24 квітня).

Полозов додав, що адвокати надають морякам психологічну допомогу, адже російська сторона намагається на них тиснути: оперативники ФСБ Росії викликають їх на бесіди, намагаються домогтися від них показів на своїх товаришів, визнання провини.

Адвокат розповів, що ведеться і так звана "внутрішньокамерна розробка": підсаджують відповідних співкамерників. Правозахисники інструктують моряків - чого не можна робити ні в якому разі. І всі військовополонені відмовляються відповідати на будь-які питання і взагалі відмовляються спілкуватися без адвокатів, без консулів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати