Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині поліція зафіксувала 22 можливих порушень виборчого законодавства

21 квітня, 15:48
Фото автора

У день голосування, 21 квітня, станом на 14.00 до головного управління Нацполіції Вінницької області надійшло 22 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Про це повідомив заступник начальника відомства Руслан Мороз. За його словами, серед повідомлень два стосувалося незаконної агітації, два – видачі бюлетенів без паспорта, три – фотографування бюлетеня, одне – невчасного прибуття членів ДВК та інші факти. За усіма повідомленнями проводяться перевірки.

«Матеріали внесені до журналу єдиного обліку заяв та звернень. Дані факти стосуються насамперед фотографування бюлетенів, голосування без паспортів та несвоєчасного відкриття виборчої дільниці, яке трапилося у Вінниці, через запізнення голови ДВК. Про цей випадок повідомив черговий поліцейський. Працівники ДСНС відкрили сейф, а члени комісії оперативно обрали нового голову і відчинили двері для виборців. Дільниця зараз працює без перешкод. Інформація внесена до реєстру. Після перевірки причин буде прийнято рішення про можливе відкриття провадження і притягнення винних до відповідальності. Наразі масових правопорушень в області не зафіксовані, ситуацію контролюємо і реагуємо на всі повідомлення», – каже Руслан Мороз.

Він нагадав, що в обласному главку поліції цілодобово функціонує  ситуаційний центр, який фіксує, аналізує стан правопорядку на виборчих дільницях та в цілому в області. Правопорядок на Вінниччині забезпечують майже 2 тисячі поліцейських, понад сто курсантів та півтори тисячі рятувальників.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати