Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Під Львівською ОДА вимагали наступного її керівника пройти поліграф

19 червня, 14:52
Фото надано автором

Дві сотні людей сьогодні під стінами Львівської облдержадміністрації вимагали прозорого призначення керівників органів державної виконавчої влади на території області. Для цього, на їх думку, потрібно активніше залучати громадськість та ЗМІ.

Найперша з їх вимог стосується призначення нового очільника Львівської області. Активісти вимагали, щоб він пройшов поліграф, а вхід у приміщення ЛОДА був вільним.

«Президент обіцяв призначати на важливі посади професійних людей і робити це через відкриті конкурси. Але зараз це не так. Доказом цьому зокрема є призначення на посаду керівника СБУ без відповідної освіти та досвіду. Ще й його дружина є громадянкою Росії. Керівником АП стала людина, котра була люстрована через роботу на Януковича. В нас ситуація ще гірша. Ми не маємо інформації про те, хто може стати головою ЛОДА. Є лише інформаційні викиди. Наприклад пишуть, що Львівщину може очолити людина олігарха. Є інший кандидат. Він молодий і, можливо, професійний, але чи досить є у нього досвіду, чи готовий він пройти поліграф», - заявив голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш.

До людей вийшов теперішній в.о. голови ЛОДА Ростислав Замлинський. Він заявив, що готовий в будь-який момент скласти свої повноваження і не тримається за посаду. Також він зазначив, що раніше у Львівській ЛОДА була плідна співпраця з громадськістю і він надіється на її продовження, а також завжди відкритий до діалогу.

Павло Паламарчук, "Львів"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати