Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп пригрозив Абе відправити до Японії мексиканських біженців

18 червня, 15:31
Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп в ході саміту G-7 в Оттаві жартома пригрозив японському прем'єру Сіндзо Абе відправити до Японії мексиканських біженців. Про це пише Wall Street Journal з посиланням на представників Євросоюзу-учасників зустрічі, передає Anadolu.

Під час бесід в рамках саміту Трамп робив дошкульні зауваження на адресу прем'єра Японії, президента Франції Еммануеля Макрона та голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера.

Зокрема, під час обговорення теми біженців Трамп сказав прем'єру Японії: "У вас немає проблем з біженцями, але якщо хочете, я можу відправити до вас 25 мільйонів мексиканців. Повірте, ви втратите своє крісло в найкоротші терміни".

Під час обговорення проблеми тероризму Трамп звернувся до президента Франції зі словами: "Еммануелю, ти краще за всіх повинен знати цю проблему, тому що всі терористи знаходяться в Парижі".

Коментуючи рішення Єврокомісії про обмеження діяльності американських технологічних компаній в сфері безпеки даних, Трамп назвав Жана-Клода Юнкера "нещадним вбивцею".

Видання пише, що співрозмовники Трампа з холоднокровністю поставилися до його жартів, але все ж відчувалося, що вони стурбовані.

Раніше повідомлялося, що Трамп заявив про те, що американських військових потрібно направити на кордон з Мексикою для боротьби з нелегальною імміграцією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати