Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Агресія РФ проти України досі сприймається багатьма як "драматичне кіно", - Клімкін

18 лютого, 09:44
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після завершення Мюнхенської конференції з безпеки зазначив, що Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як "драматичне кіно".

"Після двох днів занурення в реальність Мюнхенської конференції з безпеки маю багато думок. Загалом, оптимістичних, але подекуди, на жаль, все ж не дуже світлих. Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться зі своєї комфортної диванної реальності. Очевидно, так деяким зручніше. І це, звичайно, дуже дратує", - написав П.Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, все більше стає тих, хто усвідомлює, що "далі так тривати не може - з Росією потрібно щось робити".

"А з комфортної спостережної позиції, цього точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити, поки немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх", - зазначив глава МЗС.

П.Клімкін наголосив, що в світі стає все більше форумів з безпеки саме тоді, як самої безпеки все менше.

"З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим. Трансатлантичне співтовариство і Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку і стабільність. І ми все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головні висновки нинішнього Мюнхена", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати