Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відпрацьовують технологію розпізнавання людей на вулицях міста, завдяки відеокамерам

13 липня, 16:00

На базі системи відеоспостереження Ситуаційного центру, який працює у місті вже два роки поспіль, почали тестувати спеціальну технологію з розпізнавання особи. Здійснює цей моніторинг штучний інтелект. Він аналізує відео з камер спостереження за визначеними параметрами: стать, зріст, колір одягу тощо. У такий спосіб, як зазначає міський голова Вінниці Сергій Моргунов, можна буде знаходити потрібну людину, зокрема з числа правопорушників, підозрюваних, чи злочинців.

«Чергова новація у нашому Ситуаційному центрі. Тестуємо технологію розпізнавання осіб на базі штучного інтелекту. Це допоможе правоохоронцям знаходити зниклих людей та підозрюваних у злочинах, – каже Сергій Моргунов. –  Раніше ми впровадили систему автоматичного розпізнавання номерів та типу автомобілів. Завдяки цьому, зокрема, вінницькі патрульні мають одні з кращих в країні показників розшуку авто, що зникли з місця ДТП. Також є можливість ідентифікувати водний транспорт та оперативно реагувати на порушення. Вінниця має бути безпечним містом, це важливо для кожного мешканця. Для нас пріоритетно розбудовувати систему «Безпечне місто» комплексно та із застосуванням інновацій».

Як писав «День», завдяки системі відеонагляду вдалося виявити тисячі правопорушень: це здебільшого крадіжки, хуліганство, бійки, шахрайство, пошкодження комунального майна та вандалізм. Загалом на сьогодні в місті працюють понад пів сотні камер, більшість із них розташовані в середмісті. А от на в’їздах і виїздах, а також місцях найбільшого скупчення людей розміщені камери-роботи, які можуть обертатися навколо своєї осі на 360 градусів. Щоб убезпечити місто від непроханих «гастролерів», працює система «Рубіж», яка надає можливість відстежувати всі автомобілі, які в’їжджають і виїжджають із території міста.

Допомагають виявити зловмисників і свідомі вінничани. Вони телефонують на гарячу лінію центру (тел.: 067-4-102-101), залишаючи повідомлення, або ж скидають фотодокази по Viber, WhatsApp і Telegram. Причому були випадки, коли жителі міста вказували точну дату, час, адресу і деталі ситуації, чим дуже допомогли у виявленні порушників.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати