Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дмитро Терновий зайняв друге місце на конкурсі "Корнійчуковська премія" в номінації "драматургія для дітей"

12 серпня, 18:40

Драматург і співзасновник «Театру на Жуках» Дмитро Терновий посів друге місце в номінації «драматургія для дітей та юнацтва» на найбільшому в Україні дитячому літературному конкурсі «Корнійчуковська премія» зі своєю п’єсою «Крило метелика».

«Крило метелика» було написано у минулому році в рамках першої в Україні лабораторії драматургії для дітей НСТДУ.

Це історія про крихкість світу, про те, як наші вчинки можуть впливати на навколишнє середовище, і про те, що ми можемо помилятися, але й маємо виправляти власні помилки. Микита, хлопчик років 9-10, ловить метеликів, і тим провокує несподіваний ланцюг подій: починається страшенна злива, яка не вщухає багато днів і від якої потерпають багато країн. Тим часом Микита хворіє з високою температурою, він марить, і у його видіннях вже не вперше з’являється метелик, якому він випадково надірвав крило. Метелик жаліється на свій біль і каже, що злива, що обрушилася на землю, не скінчиться, поки Микита не звільнить його з банки, в яку засадив кілька днів тому. І хлопчик вирішує негайно діяти, не дивлячись на свою хворобу…

«Я дуже радий, і вірю, що у «Метелика» буде хороше майбутнє. Для мене дуже показово, що першими цим текстом зацікавилися кілька дитячих театрів, де самі діти обирають матеріал для постановки. Приємно, що тепер його високо оцінило і доросле конкурсне журі», - зазначив Д.Терновий.

Конкурс літератури для дітей та юнацтва «Корнійчуковська премія» проводиться з 2014 року, в ньому 4 номінації: проза для дітей молодшого віку; проза для дітей старшого віку та юнацтва; поезія для дітей, сценарій дитячого фільму/драматургія для дітей та юнацтва. Конкурс є частиною Міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури, який був започаткований в Одесі в 2013 році.  Це єдиний в Україні фестиваль, присвячений дитячій літературі та творчості. В цьому році у конкурсі взяли участь близько 250 авторів. До складу журі конкурсу входять авторитетні видавці, літературознавці, редактори, бібліографи, літератори, художники, діячі культури.

Оголошення переможців конкурсу відбулося в Одесі 8 серпня на 24му міжнародному книжковому фестивалі «Зелена хвиля», офлайнова частина якого проходила 6-9 серпня.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати