Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виведення Франції з соціально-економічної кризи коштуватиме близько €10 млрд

11 грудня, 09:11
Фото: Reuters

За підрахунками держсекретаря Франції Олів'є Дюссо, який курирує бюджетну політику уряду, виконання заходів із виведення країни з соціально-економічної кризи обійдеться державі в суму від 8 до 10 млрд євро.

"Необхідна сума наразі уточнюється, треба зрозуміти, як фінансувати намічені заходи", - цитують чиновника ЗМІ, передає агентство Інтерфакс-Україна.

За його словами, у вівторок президент Франції Емманюель Макрон представить уточнений список необхідних дій.

Напередодні він у телезверненні до нації оголосив про надзвичайний економічний стан країни і закликав припинити безлади, намітивши низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища населення.

Так, він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшено мінімальну заробітну плату, передбачено заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години оплачуватиметься без стягування податків.

Коментуючи заходи, які вводяться, глава держави назвав свої дії частиною "економічного і соціального надзвичайного стану".

Як повідомлялося, в середині листопада у Франції почалися перші масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "Жовті жилети".

Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на бензин, проте з часом перелік вимог розширився. Протестуючі стали висловлювати невдоволення політикою уряду в цілому.

На початковій стадії акції в основному носили мирний характер. Однак поступово протести почали набирати силу і радикалізуватися. Пік протестного руху припав на 1 грудня, тоді в акціях взяли участь десятки тисяч людей, причому протести переросли в справжні заворушення і погроми.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати