Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кремлі переконані, що без ЧФ РФ життя Севастополя неможливе

31 липня, 17:19

Чорноморський флот РФ і та його частина, яка базується в Севастополі, є важливим елементом стабільності в Чорноморському та Середземноморському регіоні. Про це заявив глава адміністрації президента Росії Дмитра Медведєва Сергій Наришкін, який відвідав місто з нагоди святкування Дня ВМФ Росії, повідомляють Подробности.

"Чорноморський флот Севастополя - це кров і плоть цього дивовижного міста... це частина Севастополя, без якої, мені здається, життя міста неможливе", - зазначив Наришкін.

За його словами, Москву хвилюють питання соціального розвитку Севастополя, тому що "це життя і моряків, і цивільного населення".

Глава адміністрації російського президента зазначив, що взаємини між Росією та Україною, Україною і Росією "це зв'язок не тільки між політиками, керівниками держави, парламентаріями, це зв'язок і контакт між людьми". І саме Севастополь є гарним прикладом такого співробітництва.

Наришкін також зазначив, що візит до Севастополя розпочав з відвідин храму, де поставив свічку в пам'ять про загиблих українських гірників.

Нагадаємо, у Севастополі на честь Дня Військово-морського флоту РФ проходять святкові заходи. Святкування відбувається в скороченому варіанті через оголошений в Україні День жалоби за загиблими шахтарями.

Як повідомлялося 26 квітня, екс-командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Ігор Касатонов заявив, що російський флот ніколи не піде з Севастополя.

Як відомо, 21 квітня 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв уклали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі після 2017 року ще на 25 років з правом пролонгації угоди ще на 5.

27 квітня 2010 року Верховна Рада України схвалила закон про ратифікацію даної угоди, незважаючи на протести опозиції і громадськості. Президент Янукович підписав цей закон.  

Джерело: NEWSru

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати