Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр оборони Польщі подав у відставку через загибель президента

29 липня, 18:29

Міністр національної оборони Польщі Богдан Кліх (на фото) подав прохання про відставку, і вона була прийнята. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, інформує ЛІГАБізнесІнформ

"Напередодні ввечері міністр подав прохання про відставку, і я її прийняв", - сказав глава уряду, якого цитує ИТАР-ТАСС.

Туск наголосив, що міністр Кліх "не є винним в трагедії", а прохання про відставку подав, оскільки вважає, що його "подальша робота на цьому посту після оприлюднення причин катастрофи була б за тягар".

"Я високо ціную його роботу, яку він виконував на цьому посту", - зазначив Туск.

"На місце міністра я запропоную президенту Брониславу Коморовському  державного секретаря в МВС республіки Томаша Шимоняка", - сказав прем'єр. - Його задачею буде реалізація рекомендацій, які комісія запропонувала виконати.

Польська урядова комісія, яка розслідувала причини авіакатастрофи під Смоленськом 10 квітня 2010 року, представила сьогодні звіт про причини трагедії. У звіті комісії вказується, що 36-й спеціальний полк транспортної авіації, що відповідає за перевезення перших осіб в державі, не був достатньо підготовлений. З боку міністерства оборони, на думку експертів комісії, не здійснювався належний контроль.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати