Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ розглядає можливість участі в антипіратській операції НАТО «Океанський щит»

26 липня, 14:50

Київ розглядає можливість участі в антипіратській операції НАТО «Океанський щит», нині питання – на стадії обговорення. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив голова місії України в НАТО, посол Ігор Долгов.

Дипломат пояснив, що участь України в операції НАТО передбачає виділення корабля, який «має бути готовий до такої операції і на час участі не повинен бути задіяний в інших операціях». «Це потребує ретельного планування та підготовки. Тільки-но всі ці параметри будуть відпрацьовані, сформуємо офіційну відповідь на запит НАТО», – сказав він.

Відповідаючи на запитання про можливе збільшення української присутності в Афганістані з метою підготовки сил безпеки, Ігор Долгов зазначив, «що в цьому напрямі існують два аспекти». Зокрема, вже ухвалене рішення і готуються до відправлення двоє українських фахівців, які виконуватимуть тренувальні функції у складі литовського підрозділу у сфері вертолітної підготовки. За словами глави місії, другою частиною цього питання є підготовка фахівців Афганістану, а також, можливо, країн Центральної Азії у сфері боротьби з наркотиками.

Джерело: Радіо Свобода

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати