Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чорногорія закликала Росію вивести війська з України

06 грудня, 13:11
Фото RTCG

Чорногорія рішуче засуджує незаконну та нелегітимну анексію Росією Криму та закликає вивести усі війська і техніку з України, а також забезпечити можливість вільної навігації і доступу до українських портів в Азовському морі.

Про це заявив міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дормановіч під час 26-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, повідомляє Укрінформ.

"Чорногорія продовжує рішуче засуджувати незаконну та нелегітимну анексію Криму та висловлює свою непохитну підтримку щодо повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України в межах міжнародно визнаних кордонів та територіальних вод. Ми закликаємо скасувати всі односторонні дії, вивести війська та техніку з України та забезпечити можливість вільної навігації і доступу до українських портів в Азовському морі відповідно до міжнародного права", - заявив він.

Говорячи про мирне врегулювання на Донбасі, глава МЗС Чорногорії вказав на те, що досягнутий в останній час прогрес, зокрема навколо розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському, "є позитивним кроком на шляху до досягнення стійкого мирного рішення".

"Домовленість про проведення саміту "нормандської четвірки" наступного тижня в Парижі має величезне значення, і ми закликаємо усі сторони продемонструвати повну рішучість до припинення конфлікту, який має руйнівний вплив на стабільність регіону, а також на сам міжнародний порядок", - сказав Дормановіч.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати