Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві оголосили переможців конкурсу міських сервісів з використанням відкритих даних

02 грудня, 21:09
Фото: Дані міст

Сьогодні, 2 грудня, у Києві відбулося урочисте оголошення та нагородження переможців конкурсу Apps4Cities Challenge в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities», що реалізовують Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup.

Із 68 міських сервісів, які були подані на розгляд на конкурс Apps4Cities Challenge на фінішну пряму вийшли лише 16 проектів. Чотири команди-переможці отримали по 3000 доларів США на інкубацію своїх проектів, а саме:

- «Навпростець» – мобільний додаток, що покаже найближчі туалети і прокладе найкоротший маршрут до них (переможець онлайн-голосування);

- «Відкрита школа» – сервіс інформаційної системи освітнього моніторингу шкіл України;

- «Allmuseums» – проект, що має на меті зібрати актуальну інформацію про усі музеї країни, зокрема – інформацію про дні безоплатного відвідування для різних категорій громадян;

- «Єдина електронна система обліку споживання енергоресурсів» – онлайн-інструмент для моніторингу та аналізу споживання енергоресурсів.

Також спецприз конкурсу отримав проект «Good school» – додаток, що допоможе обрати найкращу школу, сформуючи рейтинги на базі відкритих даних.

«Сервіси-переможці виконані у дусі ідеології конкурсу. Вони справді спрощують життя міщан», - зазначила на нагородженні голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Усі команди-учасники розробили свої продукти на базі відкритих даних – інформації, яку впродовж років діяльності зібрала про громадян влада різних рівнів і зараз зобов’язалася оприлюднювати її в машиночитному форматі.

«Відкриті дані виявились «відритими». Ми їх справді ледь не вибурювали, як нафту», - відзначила керівник проекту «Дані міст/Apps4Cities» Руслана Величко-Трифонюк.

Інкубація сервісів для чотирьох переможців триватиме з 5 грудня 2016 року по 31 січня​ ​2017​ ​року.​

Всеукраїнський проект «Дані міст/Apps4Cities» реалізовується за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED) та Державного департаменту США. Місія проекту — відкритість та легкість доступу до міських даних, що дозволять зробити місто ближчим до його жителів.

Більше інформації про проект та конкурс Apps4Cities Challenge читайте на його офіційному сайті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати