Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На першому у Східній Європі хакатоні в поїзді переміг студент із Сум

За 28 годин у дорозі учасники створили 8 різноманітних проектів
24 квітня, 11:21
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ ПРОЕКТУ

Стартап студентів із Сум переміг у першому в Східній Європі хакатоні в поїзді Hack-a-Train, що рухався по маршруту Маріуполь-Львів. За 28 годин у дорозі учасники створили вісім різноманітних проектів (нагадаємо, «День» писав про ініціативу у № 65 від 10 квітня цього року).

Переможець хакатону проект Briefly отримав 500 євро та преакселерацію від відомого акселератора Startup Wise Guys з Естонії, ідеться в повідомленні прес-служби проекту, що надійшла на адресу «Дня». Bronify — це агрегатор новин, що формує стрічку без реклами, відповідно до уподобань користувача. Автори ідеї провели дослідження і з’ясували, що українці готові платити за якісні новини 10 доларів на місяць.

У команді переможців студент II курсу Сумського державного університету Микола Шубенко, який розповів: «Тема стартапів не нова для мене. Я організовую стартап-клуб YEP у себе в університеті. Але їхати на хакатон я вирішив в останній момент, і тому навіть довелося пожертвувати своїм голосом на виборах Президента. Але я вважаю, що наш проект про якісні новини матиме величезну користь для країни, тому моя жертва була виправдана».

Серед переможців хакатону — також додаток для бронювання столиків у ресторані Bronify та пристрій для підігрівання їжі і напоїв, що чіпляється прямо на пояс Heating carpet. Загалом у Hack-a-Train взяли участь 50 стартаперів з Естонії, України та Молдови.

Маршрут також обрали не випадково — своїм рухом зі сходу на захід хотіли підкреслити, що молодь та сучасні технології об’єднають країну. Партнерами заходу виступили «Укрзалізниця», посольство Естонії, українські та естонські технологічні компанії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати