Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міський голова Віталій Кличко зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго в Києві

28 березня, 14:23
Фото з фейсбук сторінки Віталій Кличко

Зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго, яка вже вчетверте відвідує Київ під час повномасштабної війни, та членами делегації столиці Франції, повідомляється на сторінці Віталія Кличка в Фейсбуці.

"Захоплююсь сміливістю пані Ідальго. Пам’ятаю, що перший її візит відбувся у квітні 2022 року. Тоді наші міста підписали Угоду про дружбу і співробітництво.

Важливим свідченням партнерства з боку Парижа стала знакова подія в березні 2022 року. Тоді міська рада французької столиці одностайно проголосувала за надання Києву статусу почесного громадянства.

Минулого року, в День незалежності України, в центрі Парижу ми з Анн Ідальго відкрили Київський сквер - як символ підтримки французьким народом боротьби українців за спільні європейські цінності.

Ціную й непохитну позицію мера Парижа щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до участі в літніх Олімпійських іграх, які відбудуться цього року в столиці Франції.

Вручив Анн Ідальго відзнаку Київського міського голови - нагрудний знак «За сприяння обороні Києва». Адже з перших днів повномасштабної війни мерія Парижа почала надсилала гуманітарну допомогу, а також генератори, інше обладнання, яке було вкрай необхідним.

Пані Ідальго запросила мене на Саміт мерів європейських міст, який відбудеться у Парижі в травні. Київ прагне розвивати з Парижем та іншими європейськими містами економічні відносини, реалізовувати спільні взаємовигідні проекти у різних сферах.

Дякую за готовність Парижа допомагати українцям у повоєнній відбудові країни."

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати