Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні у Німеччині проходять місцеві вибори

13 березня, 10:30
Фото Reuters

У Німеччині починається голосування на регіональних виборах, результат яких розглядають як індикатор схвалення політики німецької канцлерки Ангели Меркель щодо мігрантів. Про це повідомляє ВВС Україна.

Зазначено, що вибори проходять у трьох землях ФРН: Рейнланд-Пфальці, Баден-Вюртембергу і Саксонії-Анхальті.

Останнім часом у країні набирає популярності права партія євроскептиків "Альтернатива для Німеччини", що виступає проти мігрантів.

Торік понад 1 мільйон людей попросили притулку в Німеччині. Водночас паралельно в країні почала зростати хвиля невдоволення рішенням уряду давати їм притулок.

Коли Меркель запитали, якого результату вона очікує, вона відповіла, що тільки схрестила пальці.

Попередні опитування припускають, що Християнсько-демократичний союз Меркель збереже найбільшу підтримку у Саксонії-Анхальті на сході країни. У Баден-Вюртембергу на заході конкуренцію йому складуть "зелені". Найгарячішими очікують виборчі перегони у Рейнланді-Пфальці.

Опитування також прогнозують, що "Альтернатива для Німеччини" зможе здобути до 19% підтримки у Саксонії-Анхальті, де нині у коаліції з соціал-демократами керує ХДС. Якщо це станеться, двом партіям доведеться шукати третього союзника по коаліції, аби зберегти тверду більшість.

Водночас віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель раніше заявив, що прорив "Альтернативи для Німеччини" на цих виборах не вплине на політику німецького уряду щодо мігрантів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати