Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У столиці створюють центр протезування для військових: у чому рішення

26 березня, 15:33

У столиці створять муніципальний центр протезування для військових на базі Київської міської клінічної лікарні № 12.

Про це повідомляють у КМДА, пише Рубрика.

У чому проблема?

До повномасштабного вторгнення росії до 90% ампутацій в Україні складали ампутації в основному нижніх кінцівок на рівні стопи, гомілки. Більшість ампутацій раніше проводили через хвороби судин ніг. Наприклад, діабету. Частина – через онкологію і травми, отримані в ДТП.

Але через агресію росії протезування і реабілітації стали потребувати тисячі захисників. Потреба стала величезною.

"В Україні від початку повномасштабної війни вже велика кількість військових з ампутаційними пораненнями. У Києві та в деяких інших містах України є кілька протезних невеликих майстерень. 

Але потреба в протезуванні велика, і, я переконаний, що в столиці має бути сучасний і потужний центр протезування", наголосив Кличко.

Яке рішення?

Тому у столиці спільно з німецькими фахівцями вже почали створювати муніципальний центр протезування для військових на базі Київської міської клінічної лікарні № 12.

Як це працює?

Центр буде розміщений у підвальних приміщеннях, там зроблять ремонт. На цей час погоджується план робіт.

Як розповіли у КМДА, на сьогодні німецька сторона замовила обладнання для Центру. Частина його вже перебуває в лікарні № 12. Решту обладнання доставлять у квітні цього року.

Також делегація німецьких фахівців відбере для протезування 60 поранених бійців, яким до червня встановлять протези у військовому шпиталі Берліна.

У адміністрації додали, що там же цій справі навчатимуться 5 наших медиків, які після повернення до Києва працюватимуть у новому Центрі протезування.

У КМДА сподіваються, наша співпраця з Берліном допоможе багатьом пораненим бійцям. 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати