Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стежити за польотом Санта Клауса можна на сервісах на Flightradar та NORAD

25 грудня, 20:22

Санта Клаус почав свій політ світом. За ним у режимі реального часу спостерігають Flightradar і різдвяна програма повітряно-космічної оборони США — NORAD Tracks Santa.

Згідно з даними Flightradar санки Санти з номером R3DN053 (Merry Christmas) уже приземлилися, а от на спеціальному сайті NORAD можна спостерігати, як Санта летить до Порт-Стенлі, столиці Фолклендських островів.

Раніше Суспільне Культура розповідало, що ірландський уряд офіційно дозволив Санті пролетіти над країною в різдвяну ніч. У повітряний простір Ірландії Санта увійшов вранці 25 грудня.

За офіційною версією, програма NORAD Tracks Santa зародилася 23 грудня 1955 року, коли одна дитина, яка хотіла дізнатися про Санта Клауса, переплутала дві цифри в номері телефону і подзвонила до Центру континентального командування повітряно-космічної оборони. Далі 23 грудня у ЗМІ з'явилося повідомлення, що центр відстежує політ Санта Клауса і всіляко його оберігає. До повідомлення був доданий номер, за яким діти могли дізнатися місцеперебування Санти.

Flightradar почав показувати маршрут Санти у 2017 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати