Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ціна на газ для домогосподарств залишиться незмінною щонайменше ще на рік, – Чернишов

24 квітня, 14:01

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік, керуючись діючим мораторієм на підняття цін. Кубометр газу для клієнтів компанії й надалі коштуватиме 7,96 грн (з ПДВ).

Про це повідомили на офіційному сайті компанії, цитує Рубрика.

" В умовах війни та складної ситуації в економіці ми маємо підтримати українців. Нагадаю, що наша компанія забезпечує газом понад 12 млн сімей. І всім їм ми наразі гарантуємо наявність ресурсу та фіксовану ціну на рік уперед», – наголосив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Водночас повідомляється, що газопостачальна компанія «Нафтогаз України» безперебійно та стабільно забезпечує газом 12,4 млн українських домогосподарств. Усі ці клієнти отримують блакитне паливо відповідно до річного тарифного плану «Фіксований».

Період дії тарифу складає: з 1 травня 2024 року до 30 квітня 2025 року включно.

Варто зазначити, що не розглядається питання про підвищення тарифів на електроенергію для українців й у Міністерстві енергетики, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Він зазначив, що минулого року тарифи на електрику підвищували як наслідок масштабних атак російських на енергетику. За словами Галущенка, без цього рішення влада б не відновила енергосистему й Україна "не пройшла б зиму стабільно і без відключень" світла.

Міністр додав, що наразі говорити про підвищення тарифів зарано.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати