Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єнс Столтенберг і Президент Республіки Польща Анджей Дуда обговорили військову агресію росії проти України і необхідність посилювати підтримку

22 березня, 17:16
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і Президент Республіки Польща Анджей Дуда обговорили військову агресію росії проти України і необхідність посилювати підтримку. «Попри важкі втрати росіян, Путін не відмовився від цілей своєї війни. Ситуація залишається складною. Україні вкрай необхідні боєприпаси»,  –  сказав пан Столтенберг. Він подякував Польщі за те, що вона належить до тих, хто найсильніше підтримує Україну і підкреслив, що нещодавнє опитування громадської думки в країнах Альянсу виявило міцну суспільну підтримку продовження надання допомоги Україні, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Генеральний секретар Єнс Столтенберг у четвер, 14 березня 2024 року, запросив польського Президента Анджея Дуду до штаб-квартири НАТО за два дні після 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО. Генеральний секретар високо оцінив внески Польщі в Альянс і потужну підтримку, яку вона надає Україні.

Пан Столтенберг підкреслив, що за час після вступу до НАТО Польща стала «провідним союзником і провайдером безпеки. Ви розбудовуєте одну з найбільших армій в НАТО. Ви витрачаєте на оборону майже чотири відсотки ВВП, найбільше в НАТО , –   сказав Генеральний секретар.  –  І ви додаєте важливі сили і засоби, серед яких F-35, HIMARS, і гелікоптери».

У відповідь на війну росії, НАТО посилює свою присутність на сході Альянсу, в тому числі в Польщі, наголосив Генеральний секретар. «Цього місяця понад 20 тисяч солдатів беруть участь в очолюваних Польщею навчаннях «Дрегон – 24», які є частиною навчань «Стедфаст дефендер», наших найбільших військових навчань з часів холодної війни»,  –  зазначив він. «Польща посилює весь Альянс, а НАТО посилює безпеку всіх союзників».

 вступила 12 березня 1999 року разом із Чехією і Угорщиною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати