Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європейські компанії продовжують постачати компоненти на російські верфі, що будують кораблі ВМФ, - BBC

16 квітня, 09:11
Фото з сайту unn.com.ua

Російські верфі, що потрапили під міжнародні санкції, наразі отримують комплектуючі з європейських країн через посередницькі фірми з Хорватії та Італії. Ці верфі займаються будівництвом кораблів для російського військового флоту, включаючи ті, що беруть участь у війні з Україною. Про це пише BBC, передає УНН.

Деталі

Одна з таких компаній, хорватська Adria Winch, спеціалізується на постачанні палубного обладнання для цивільних та військових судів. Незважаючи на санкції, Adria Winch продовжує працювати в Росії вже понад двадцять років і підтримує партнерські відносини з російськими компаніями.

У рамках програми імпортозаміщення у 2016 році було створено спільне підприємство "Адріа Вінч Зеленодольськ", в якому бере участь Зеленодольська верф, що входить до складу суднобудівної корпорації "Ак Барс" із Татарстану.

Більшість акцій "Адріа Вінч Зеленодольськ" належать холдингу "Ак Барс", а решта контролює компанія Adria Winch. Також Adria Winch є єдиним власником "Адрії Вінч у Москві", яка також постачає деталі для Зеленодольської верфі.

Запчастини, що поставляються Adria Winch, використовуються на верфях для збирання кораблів російського ВМФ та інших військових підрозділів. Ці постачання підтверджуються інформацією про номери проектів судів із митних декларацій.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Adria Winch перестала здійснювати прямі постачання на верфі та почала продавати деталі через російські дочірні компанії.

Adria Winch продовжує співпрацювати з верфями, здійснюючи постачання через "Адрію Вінч Зеленодольськ" та "Адрію Вінч у Москві".

Крім Adria Winch та інші європейські компанії продовжують постачати запчастини для військово-морського флоту Росії після початку російського вторгнення в Україну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати