Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вивести зі стану потужного стресу

Львівські музейники і галеристи запрошують на гостину
05 квітня, 12:17

«День» розповідав про поступове і часткове відновлення у Львові роботи музеїв. Зокрема – Михайла Грушевського, і це пропозиція безкоштовно прогулятися садибою львівської вілли історика та оглянути мобільні виставки про його життя, діяльність та родину, та Відділу «Українське мистецтво ХХ ст.» Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, працівники якого підготували чудовий проєкт «Музей – дітям» і просять відвідати музейну майстерню, де проводитимуться майстер-класи з малярства на склі, друку гравюри, пастелі, колажу та писанкарства (див. публікацію «Надихайтеся і не втомлюйтеся» від 2 квітня 2022 року – https://day.kyiv.ua/uk/article/taym-aut/nadyhaytesya-i-ne-vtomlyuytesya).

Гарні новини з культурологічного фронту й далі надходять.

Так, Львівський історичний музей запрошує оглянути Лапідарій на першому поверсі Чорної кам'яниці (площа Ринок, 4) та експозицію Музею історії науки і техніки («Ретро-гараж», вул. Вітовського, 57а). Кажете, не знаєте, що таке «лапідарій»? Тоді вам прямісінька дорога до музею – там все і покажуть, і розкажуть.

З 5 квітня працює Музей історії України (площа Ринок, 24) – це також підрозділ Історичного музею. Наразі можна буде оглянути на першому поверсі експозицію сектору «Археологія» (від найдавніших часів до поч. Х ст. н.е.), зокрема – з оновленою діорамою «Життя і побут давнього населення».

Відкритий для відвідувачів і четвертий поверх, де працює виставка «Наша державність», створена за підтримки Українського культурного фонду. Запрошують на гостину щодня, з 10.00 до 17.00.

Відчиняє двері для відвідувачів і Дім Франка. «Ми відновлюємо роботу, готуємо низку цікавих подій! – зазначено на ФБ-стрінці музею. – Екскурсії садибою Франка, театральні вистави та мистецькі виставки, дитячі майстер-класи та книжковий клуб – все це і не тільки у новому весняному сезоні Дому Франка! Вже зовсім скоро ви дізнаєтеся більше про кожну з цих ініціатив та зможете планувати свій візит до музею! Ви б знали, як сильно нам хочеться вимовити традиційну фразу: «Вітаємо вас у Домі Франка!».

Триває у Львові, вже четвертий тиждень поспіль, й благодійна культурна ініціатива Асоціації галеристів #Львівзустрічає, сенс якої – прогулянки і спілкування митців Львова з вимушено переміщеними особами.

Організатори акції, а це – арт-простори «Зелена канапа», «Я Галерея» Павла Гудімова, Львівська національна філармонія та Львівська міська рада – працюють натхненно, наполегливо і з великою любов'ю, з тижня у тиждень збільшуючи кількість заходів, бо, кажуть, війна калічить душі, а мистецтво і просвітницькі заходи можуть хоча б трохи зняти напругу й вивести зі стану потужного стресу.

Вже є розклад подій на 5 – 10 квітня. У ньому – пішохідна екскурсія «Місця терору: від забуття до пам’яті», прогулянка відреставрованими об’єктами Львова, концерт камерної музики у малому залі філармонії, відвідування галерей та багато чого іншого – корисного і цікавого.

Повний розклад можна подивитися тут – https://www.facebook.com/GreenSofaGallery.

На деякі події організатори просять реєструватися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати