Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суперсила українських жінок

У Львові створили фотопроєкт про наше майбутнє покоління
31 березня, 12:33

У львівському парку «На валах» можна оглянути мистецьку фотовиставку «З вогню до життя». Її моделями стали 11 молодих жінок віком від 21 до 36 років. Це майбутні матері, які втекли з гарячих точок Київщини, Харківщини, Житомирщини, Сумщини, Луганщини тощо. Хтось уже народив, а хтось лише чекає на поповнення.

«У багатьох пологових будинках України, в областях, де точаться запеклі бої, елементарно немає належних засобів для матері та немовляти. Жінки народжують в умовах, які їм надиктувала війна. Ця мистецька фотовиставка покликана показати суперсилу, якою володіють українські жінки. Їхні чоловіки зараз на передовій, адже вони мають для кого боротися та жити», – розповіла ініціаторка та кураторка проєкту Христина Береговська.

Жінки символічно окутані в жовто-блакитний стяг, як оберіг і гарантія до безпечного життя.

Зараз породіллі перебувають у Львівському обласному перинатальному центрі. Історії у всіх жінок різні. Наприклад, молода матуся Людмила з Києва назвала свою донечку Джавеліною на честь протитанкового ракетного комплексу, що допомагає наших захисникам. Мама Ольга народила свою Ніколь у переддень фотозйомки. Також є молода мама з Москви, яка закохалась в українського хлопця. Спершу вона переїхала в Київ, а вже потім на Львівщину, де активно вивчає українську мову.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати