Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Скласти» хмарочос і зібрати гроші для онкохворих

Покликаний флешмоб #ДоброчинністьДоНеба, який зініціював викладач ІТ-технологій із Вінниці Іван Шихат-Саркісов
03 листопада, 09:05

Чи може любов до пластикового конструктора допомогти дітям, хворим на рак крові? Викладач із робототехніки Іван ШИХАТ-САРКІСОВ, який допоміг започаткувати та розвивати некомерційні робоклуби у понад 20 містах та селах України, впевнений, що так. Днями він зініціював флешмоб у Youtube #Доброчинність ДоНеба https://www.youtube. com/watch?v=YpjMiOVuCng на користь благодійного фонду «Таблеточки», який вже майже 10 років допомагає онкохворим дітям. Іван запропонував перетворити процес будівництва величезного хмарочоса з пластикового конструктора на благодійну акцію. Щоб долучитися до неї, достатньо придбати хоча б одну «цеглину» вартістю 10 грн. По мірі надходження коштів, будуватиметься будівля зі щонайменше з 5 тисяч елементів. Коли вона буде готова, всі учасники матимуть можливість взяти участь в розіграші і виграти величезний хмарочос на згадку про флешмоб #ДоброчинністьДоНеба.

«Я особисто неодноразово перераховував кошти до благодійного фонду «Таблеточки», брав участь в інших корисних ініціативах. Та нещодавно у мене народилася ідея, як можна долучити до благодійності більшу кількість людей. Для цього вирішив перетворити процес будівництва величезного хмарочоса з пластикового конструктора на акт доброчинності, — розповідає Іван. — Кожна «цеглинка» цієї побудови — це допомога фонду «Таблеточки». Механізм простий: кожен охочий може переказати на рахунок фонду від 10 гривень, а потім надіслати мені скріншот-підтвердження переказу чи просто опублікувати його в коментарях до допису із цим відео на моїй сторінці у Facebook чи Instagram. За кожні 10 гривень я додаватиму одну цеглинку в конструкцію хмарочоса та періодично робитиму відеозвіти про його зростання. Кожен учасник цього флешмобу по завершенні будівництва отримає шанс стати переможцем розіграшу і отримати завершену модель хмарочоса у подарунок».

Як каже Іван, завершена модель складатиметься орієнтовно з 5 тисяч деталей пластикового конструктора. За перші 10 з них він уже переказав власні гроші на рахунок фонду (тобто 100 гривень). Ще троє доброчинців викупили 111 деталей. Зараз конструкція містить вже більше тисячі «цеглинок». Їх також ще потрібно викупити. Тобто спершу триватиме збір за вже використані «цеглинки», а потім за нові, додані елементи.

Крім того, автор ідеї закликає своїх учнів та колег організовувати подібні флешмоби задля підтримки фонду «Таблеточки» чи будь-якої іншої благодійної організації. Їх можуть проводити навіть діти. Для цього достатньо оголосити проєкт побудови з конструктора будь-якої вежі чи хмарочоса. Визначити приблизну кількість деталей, які будуть використані для її побудови, і встановити вартість одного елемента конструктора. Потім варто публічно поінформувати «потенційних» благодійників про участь у акції і закликати всіх, хто в змозі долучитися, до участі у флешмобі #ДоброчинністьДоНеба.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати