Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кращі вуса України»

20 травня, 00:00

Дійшовши висновку, що конкурси на кшталт «міс Дніпропетровськ» або «міс Кривий Ріг» мало сприяють росту міжнародного рейтингу України, ми вирішили піти до досягнення цієї мети іншим шляхом — продемонструвати Європі... українські вуса. Хоча ми їх уже щодня являємо всьому світові на... наших купюрах. Тільки відсутність вусів не дозволила опинитися в «банкнотній галереї» таким видатним українським діячам, як княгиня Ольга, Леся Українка, Семен Гулак-Артемовский і Іван Котляревський.

— Перший клуб вусанів — «Хандельбар Клаб» — виник після другої світової війни у Великій Британії і складався в основному з колишніх військових льотчиків, — розповів нам автор ідеї проведення конкурсу письменник Андрій Курков. — Окрім спільних світських заходів, вусані організовували благодійницькі обіди та базари на допомогу військовим, що вийшли у відставку. Згодом до клубу стали приймати не лише відставників. Основним критерієм прийому в «Хандельбар Клаб» стала наявність доглянутих вусів будь-якої форми чи довжини. При цьому, само собою зрозуміло, що власник вусів повинен бути доброчесним джентльменом. Потрібно відзначити, що вуса в комплекті з бородою не дають права на членство в клубі. Згодом «Хандельбар Клаб» став міжнародним клубом, самостійні філії якого відкрилися в Норвегії, Німеччині, Бельгії — практично в усіх країнах Європи. Щороку клубом проводиться конкурс на «Кращі вуса Європи».

Гадаємо, що й серед наших співвітчизників є вусані, гідні європейської слави. Для них газета «День» оголошує конкурс «Кращі вуса України». Якщо у вас є вуса й немає бороди, ви можете взяти в ньому участь.

Умови конкурсу:

1. Власник вусів повинен надіслати до редакції своє фото й короткі дані про себе. Якщо з його вусами пов’язана якась цікава історія, прохання її розповісти.

2. Щотижня газета публікуватиме надіслані фото кращих вусів (природно, разом із обличчям).

3. Раз на місяць будуть обиратися «Вуса місяця», які наприкінці року боротимуться за звання «Кращі вуса України».

Сподіваємося, що конкурс допоможе українським вусаням створити свій клуб і гідно влитися до лав своїх європейських побратимів. Консультантом нашого конкурсу люб’язно погодився стати один із найстаріших членів «Хандельбар Клаб» Великої Британії містер Конвей Чайлз, а вести його буде академік Європейської кіноакадемії Андрій Курков.

На всіх переможців чекають цінні призи від редакції газети «День» і «Хандельбар Клаб».

Бажаючих взяти участь у конкурсі просимо відсилати свої фотокартки та розповіді на адресу:
254212, Київ-212,
вул. Маршала Тимошенка, 2-л із поміткою
«Кращі вуса України».
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати