Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Класика – це драйвово!

8 жовтня франківці зіграють культову «Наталку Полтавку» у 200-й раз!
04 жовтня, 15:58
ПЕТРО ПАНЧУК (ВОЗНИЙ), ТЕТЯНА МІХІНА (НАТАЛКА) І ПАВЛО ПІСКУН (ПЕТРО) У ВИСТАВІ «НАТАЛКА ПОЛТАВКА» / ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Постановку популярної п’єси Івана Котляревського на сцені Національного театру імені І. Франка у 2005 році здійснив режисер Олександр Ануров (музичний керівник вистави Олег Скрипка, сценографія — Андрія Александровича-Дочевського). Це вийшло сучасне прочитання класики де збережений колорит відомого твору. У виставі лунає жива музика (аранжування відомих мелодій Миколи Лисенка, а також свої власні композиції написав знаний рок-музикант, лідер групи «ВВ» Олег Скрипка, який також перший сезон грав, як драматичний актор, створивши колоритний образ Виборного) і це дуже зацікавило молодь (із прем’єри і до нині на цю постановку дуже складно потрапити — квитки розкуповують на кілька місяців на перед). Потім Виборного почав грати франківець Володимир Ніколаєнко, додавши нових фарб до цього персонажу, а актриси Наталія Ярошенко і Тетяна Міхіна, які по черзі грають Наталку Полтавку, демонструють чудові вокальні данні, виконуючи навіть складні рок-балади. Та зіркою театрального дійства є Петро Панчук (на фото). Таке враження, що Возного Іван Котляревський писав саме на цього фантастичного актора, який ще чудово грає на трубі... До речі, всі 200 вистав разом із Панчуком виступають на сцені маестро оркестру Володимир Гданський і хормейстер Анатолій Навроцький.

— За час, що минув з дня прем’єри, «Наталка Полтавка» з успіхом представляла українське сценічне мистецтво на різних міжнародних театральних фестивалях та форумах, — нагадала завідувач літературно-драматичної частини Національного театру ім. І. Франка Наталія ПОНОМАРЕНКО. — Зокрема, ця вистава демонструвалась на Мистецькому фестивалі «Галичина» м. Перемишль (Польща). З аншлагами відбувалися гастролі у Харкові, Черкасах, Вінниці, Херсоні, Львові та інших містах, а у 2008 році із «Наталкою Полтавкою» у виконанні наших акторів познайомилися глядачі штату Нью-Джерсі (США), а також  франківці виконали почесну місію — відкрили «Україно-американський культурний центр»...

8 жовтня на сцену вийде зірковий склад: Тетяна Міхіна, Петро Панчук, Лариса Руснак, Павло Піскун, Володимир Ніколаєнко, хор, оркестр та інші виконавці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати