Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Кактус", який знімає біль

27 червня, 00:00

Деякі люди готові вдатися до будь-яких засобів, аби позбутися своїх недуг. І їх можна зрозуміти. Через те тих, котрі намагаються цим людям допомогти, хочеться привітати й подякувати їм. На жаль, справжніх лікарів, не шарлатанів, нині не так і багато. Але пригадаймо, приміром, Бутейка, Касьяна чи автора популярного іплікатора - Кузнецова... Їм удалося вилікувати чимало хвороб. І тепер на основі деяких їхніх методів і винаходів виникають нові й нові розробки.

Днями я зустрілася з київським лікарем Володимиром Новосьоловим, котрий спільно з Анатолієм Некрасовим (співавтором іплікатора Кузнецова) розробив оригінальний метод лікування внутрішніх органів та опорно-рухового апарату. В основі цього методу - механічний вплив великою кількістю колючих елементів на сегменти спинного мозку та відповідні зони на шкіряному покриві. Лікування здійснюється за допомогою вакуумного апарата та двох гумових чашок із набором голчастих пластинок (на кшталт іплікатора) всередині.

- Володимире Анатолійовичу, я чула, що співробітники поліклініки називають вас Кактусом, чому?

- Бо голчасті пластинки, - каже він сміючись, - за допомогою яких здійснюється лікування, Анатолій Некрасов назвав "Кактусом". І весь метод лікування тепер так само називається, а разом з ним... і я.

- У чому перевага цього методу над іншими?

- Найголовніше, що за його допомогою можна лікувати гострі бронхіти навіть у немовлят, бо процедура не викликає найменшого болю. Як показала семирічна практика, бронхіти виліковуються в 90 відсотків усіх хворих, як у дітей, так і в дорослих. Дуже важливо, що під час лікування не потрібно вживати антибіотики, відхаркувальні засоби, вітаміни та іншу хімію. Винятком є особливо тяжкий перебіг хвороби, тоді, звісно, без антибіотиків не обійтися. Одужання, порівнюючи з іншими способами лікування, відбувається значно швидше. Коли гострий бронхіт, досить 3 - 4 сеансів для цілковитого одужання, а для зняття загострення, коли хронічний бронхіт, - 5 - 7 сеансів. Цього року в Україні мною запатентовано методику лікування гострих бронхітів у дітей грудного й молодшого віку.

- Чи можна ваш метод застосовувати для лікування інших недуг?

- Так, можна, адже він високоефективний у комплексі з іншими методами лікування, медикаментами, гомеопатією, фітотерапією тощо і дає змогу значно скоротити курс лікування й дозування лікувальних препаратів.

- Чи універсальний ваш винахід? У яких іще сферах медицини його можна застосовувати?

- Як свідчить практика, "Кактус"-масаж є досить універсальним, тож його можна застосовувати в педіатрії, неврології, кардіології, травматології, хірургії, пульмонології, гінекології тощо.

- А щодо зручності застосування приладу?

- Апарат зручний тим, що ним можна користуватися в будь-яких умовах. Він дуже простий у використанні. У найближчому майбутньому планується його серійне виробництво, і тоді ним можна буде користуватися в поліклініках, стаціонарах, дитячих садках, школах і навіть в оселях.

- Чи є у вас нові ідеї, чи не збираєтеся зупинятися на досягнутому?

- Незабаром я збираюся запатентувати право на лікування близько десяти захворювань (зокрема дитячого сколіозу). Є також інші задуми, про які, правда, поки що рано говорити.

За словами Володимира Новосьолова, в наших дослідників і винахідників є дуже багато цікавих розробок. Приміром, він розповів мені про пристрій "Криничка", винайдений і запатентований українським ученим, кандидатом технічних наук Варнавським І. М. Цей пристрій призначено для очищення водопровідної води, коли в процесі обробки вона набуває цілющих властивостей. Є надія, що незабаром ми питимемо лише очищену й цілющу воду... І виганятимемо свої недуги за допомогою "Кактуса".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати