Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Анастасія Меркушина — віце-чемпіонка Європи

У Польщі стартував чемпіонат Європи-2021 з біатлону
27 січня, 20:09

У середу, 27 січня, в польському Душники-Здруй жіночою індивідуальною гонкою стартував чемпіонат Європи-2021 з біатлону. 26-річна українка Анастасія Меркушина закрила всі 20 цілей і стала віце-чемпіонкою Європи, повідомляє sport.ua. Вона програла лише 2,9 секунди досвідченій полячці Моніці Хойніш-Старезі, якій один промах не перешкодив отримати золоту медаль.

Бронзовою призеркою стала росіянка Лариса Кукліна. Всього на індивідуальну гонку були заявлені 122 біатлоністки, з них фінішували —  118. Дві не стартували, а ще одна, румунка Анастасія Толмачова, зійшла з дистанції після того, як не закрила жодної цілі на першій стрільбі.

Найбільш титулована учасниця перегонів Віта Семеренко засвідчила відмінну швидкість на лижні, і за умови ідеальної стрільби здобула б перемогу, але відразу три штрафні хвилини на другому рубежі дозволили їй посісти лише 11-те місце. А ось Ірина Петренко виступила без промахів, проте на лижні програла призеркам досить багато, тому їй дістався лише п’ятий рядок фінішного протоколу. Катерина Бех і Надія Бєлкіна зробили по два невлучні постріли і посіли відповідно 9-те і 23-тє місця, а Ганну Кривонос три промахи відкинули у п’ятий десяток. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати