Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

18 онлайн-концертів

Із 26 вересня до 4 жовтня відбудеться XXXI Міжнародний фестиваль «Київ Музик Фест»
24 вересня, 09:47

Вперше через пандемію корона вірусу, за всю історію відомого і престижного фесту, всі події демонструватимуться в онлайн-режимі…

Нагадаємо, «Київ Музик Фест» — щорічний фестиваль, який заснували у 1990 році для презентації сучасної української академічної музики у світовому контексті. Упродовж останніх тридцяти років програми складають панораму різнобічної творчості українських композиторів у симфонічній, камерній і хоровій музиці (а директором фестивалю був знаний композитор Іван Карабиць).

Традиційно відкриття і закриття фесту презентує Національний симфонічний оркестр України під батутою Володимира Сіренка (на фото). Цей колектив нині є флагманом симфонізму в нашій країні! 26 вересня відкриє вечір «Покаянний псалом» — цей твір Мирослав Михайлович Скорик написав у 2016 році. Програму продовжать: «Jak modlitwa» Богдани Фроляк для сопрано і оркестру на вірш Адама Загаєвського; Sinfonia Сoncertante «Transfiguration» («Преображення») Юрія Ланюка для скрипки, альта і оркестру. А у другому відділі пролунають «Три етюди Зими» для голосу з оркестром (Присвята Небесній сотні) Лесі Дичко і твір Володимира Рунчака «Скажіть, чи чарівна флейта?» (Музичний дарунок Вольфгангу Амадею Моцарту для флейти та оркестру – флейтовий концерт). Солісти: Ольга Абакумова (сопрано), Валерія Туліс (сопрано), Лідія Футорська (скрипка), Марія Панчук (альт) та Ігор Єрмак (флейта).

— В умовах скорочення місць для слухачів у залі ми знайшли можливість показати наш фестиваль якомога більшій кількості шанувальників. Твори улюблених композиторів у виконанні найкращих київських колективів можна буде почути у будь-якому куточку, де є доступ до Інтернету, — підкреслила виконавча директорка «Київ Музик Фесту» Ольга КОНОНЕНКО.

Відбудеться 18 концертів симфонічної, хорової, камерної та електроакустичної музики, в яких прозвучать прем’єри сучасних українських композиторів: Леоніда Грабовського, Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича, Сергія Пілютикова, Золтана Алмаші, Олександра Щетинського та інших.

Амбасадор електроакустичної музики в Україні, а також авторка музики до культових українських фільмів Алла Загайкевич презентує проєкт EM-Visia, що з 2005 року охоплює музикантів експериментальної електронної музики та відеоарту.

1 жовтня до Міжнародного дня музики відбудеться фортепіанний речиталь, який присвячений 125-річчю від дня народження українського класика Бориса Лятошинського... Piano Day продовжиться виконанням знакових творів Олександра Щетинського Олегом Безбородьком. Завершить вечір Piano Jazz Trio програмою «На крилах янголів» з творів Івана Тараненка…

Меломани не пропустять концерт 2 жовтня In Memoriam Мирославу Скорику (цей легендарний композитор і колишній художній керівник «Київ Музик Фесту» пішов у Вічність 1 червня 2020 р.).

У рамках фестивалю відбудеться друга всеукраїнська учнівська онлайн-конференція «Мистецтво без меж: шлях до науки», де школярі з усіх куточків країни презентують свої перші музикологічні дослідження. Доповіді про Станіслава Людкевича, Біллі Айліш і українське бароко вільно співіснують у цьому науковому просторі.

Більшість подій фестивалю відбуватиметься у Будинку звукозапису Українського радіо. За словами організаторів форуму, крім унікальних акустичних параметрів, цей майданчик чудово підходить для виконання всіх приписів Міністерства охорони здоров’я в час адаптивного карантину — безпечної дистанції між музикантами на сцені та слухачами у залі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати