Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як часто треба відвідувати офтальмолога

17 січня, 18:11

Як часто ви відвідуєте офтальмолога? Багато людей звертаються до фахівця лише тоді, коли помічають проблеми із зором чи інші неприємні симптоми. Однак діагностику у фахівця потрібно проходити регулярно, навіть за відсутності скарг. Офтальмологічна клініка OCHI CLINIC пропонує низку послуг з комплексної перевірки зору у дорослих та дітей. Розберемося, як часто потрібно відвідувати окуліста.

 

Кому і як часто потрібно відвідувати офтальмолога

 

Відвідувати офтальмолога необхідно всім незалежно від віку. Розглянемо, як часто варто користуватися допомогою окуліста різним категоріям населення:

 

1. Діти. Дитина має пройти свій перший огляд у офтальмолога віком від 6 місяців до 1 року. Після цього рекомендується відвідування лікаря у віці 3 років та перед вступом до школи. Якщо у дитини немає проблем із зором, регулярні огляди можна проводити кожні 1-2 роки.

2. Дорослі. Якщо у вас немає проблем із зором, рекомендується консультація у офтальмолога раз на 1-2 роки у віці від 18 до 40 років. Після 40 років рекомендується щорічний огляд. Якщо у вас є певні проблеми із зором або хронічні захворювання, такі як діабет, глаукома або сімейний анамнез захворювань очей, то вам може знадобитися більш часта діагностика.

3. Старі люди. Після 60 років рекомендується регулярний щорічний огляд офтальмолога. Вікові зміни очей можуть вплинути на зір і призвести до різних захворювань очей, які потребують термінового лікування, таких як катаракта, вікова дегенерація сітківки та глаукоми.

 

Також обов'язково потрібно відвідати окуліста вагітним.

Фото надан5

У яких випадках необхідно терміново перевірити зір

 

Негайно зверніться до офтальмолога для термінової перевірки зору, якщо у вас виникли такі симптоми:

 

1. Втрата зору або значне зниження зорової гостроти на одному або обох очах. Симптом може бути ознакою серйозного захворювання та потребує негайного втручання медичного фахівця.

2. Почервоніння ока. Якщо у вас раптово виникло інтенсивне почервоніння ока, що супроводжується хворобливістю, відчуттям піску чи сторонніми відчуттями, це може бути ознакою інфекції, кон'юнктивіту чи іншого захворювання.

3. Раптова поява спалахів світла. Симптом може говорити про проблеми із сітківкою.

4. Поява плаваючих каламутних плям або «мушок» перед очима. Це також може говорити про проблеми із сітківкою.

5. Біль у оці. Цей симптом може супроводжуватися сильним почервонінням, різким зниженням гостроти зору або відчуття завіси. перед оком. Такі ознаки вказують на розвиток глаукоми чи катаракти.

 

Також терміново зверніться до лікаря, якщо у вас з'явилися якісь плями перед очима, сухість ока або навпаки, сльозотеча.

Фото надан5

Чому перевіряти зір треба регулярно

 

Регулярно перевіряти зір потрібно з низки причин:

 

1. Регулярні відвідування офтальмолога дозволяють виявити потенційні проблеми на ранніх стадіях. Багато очних захворювань – глаукома, катаракта та вікова дегенерація сітківки можуть розвиватися непомітно і без симптомів на ранніх стадіях. Раннє виявлення таких проблем дозволяє розпочати лікування та запобігти або уповільнити прогресування хвороб.

2. Регулярні перевірки зору дозволяють оцінити вашу поточну гостроту зору і, якщо необхідно, скоригувати її за допомогою окулярів або контактних лінз.

3. Регулярні відвідування офтальмолога допомагають підтримувати здоров'я очей та запобігати виникненню проблем. Лікар дасть рекомендації щодо догляду за очима та профілактики очних захворювань.

 

Регулярні відвідування спеціаліста є важливою частиною загального здорового способу життя і допомагають підтримувати добрий зір протягом усього життя.

Фото надан5

Висновки

 

Частота відвідувань лікаря залежить від віку та кожного конкретного випадку. За відсутності проблем із зором найкраще відвідувати офтальмолога не рідше одного разу на рік. Якщо у вас є захворювання або зниження гостроти зору, краще проводити перевірку раз на півроку.

Вибір хорошої клініки для перевірки зору – це запорука успіху. Звертайтеся до OCHI CLINIC – на вас чекають досвідчені лікарі, які проведуть процедуру максимально якісно.

Ми знаходимося у м. Київ, за адресою: вул. Митрополита Василя Липківського 16В. Для запису на прийом або при виникненні запитань телефонуйте за номером 0 800 333 707 або пишіть на email [email protected].

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати