Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи потрібна Зелена картка українським водіям: де оформити страховку дешевше

15 березня, 15:56

Зелена картка – це міжнародний договір страхування автоцивільної відповідальності. Вона є обов'язковою для виїзду за кордон на авто у країни, які є членами системи "Зелена карта". Станом на 2024 рік ця система налічує 43 країни, здебільшого європейські.

Зелена картка – це міжнародний договір страхування автоцивільної відповідальності. Вона є обов'язковою для виїзду за кордон на авто у країни, які є членами системи "Зелена карта". Станом на 2024 рік ця система налічує 43 країни, здебільшого європейські.

Зелена карта покриває шкоду, завдану майну та життю інших учасників дорожнього руху внаслідок ДТП, спричиненого водієм, який має цю страховку.

Одним із ключових питань є вибір між "Зеленою картою" та автоцивільною відповідальністю (автоцивілкою) в країнах ЄС. Тож експерти https://finance.ua/ua/insurance/greencard розібралися, де вигідніше купити страховку на авто — в Україні чи за кордоном.

 

Скільки коштує Зелена картка в Україні для легкового авто?

 

Вартість зеленої картки для виїзду за кордон може варіюватися залежно від терміну дії та географічного покриття. Станом на 2024 рік, ціни для легкового авто такі:

•    1002 грн за короткостроковий поліс (на 15 днів);

•    8769 грн за річний поліс.

Така цінова політика робить "Зелену карту" доступною опцією для українських водіїв, які планують подорожі за кордон.

 

Скільки коштує автоцивілка в Польщі, Німеччині та Чехії?

 

Вартість автоцивільної страховки в ЄС залежить від країни, типу транспортного засобу, його технічного стану, віку водія та багатьох інших факторів. У Польщі, наприклад, річний поліс може коштувати від €100 до €200 для легкового автомобіля.

У Німеччині та Чехії ціни можуть бути вищими, досягаючи €150-€300 за рік. Однак, важливо розуміти, що ці поліси діють лише в межах країни оформлення, на відміну від зеленої карти на авто у 2024 році.

Для тих, хто планує довготривале перебування в одній країні, може бути вигідніше оформити місцеву автоцивілку, особливо якщо вона пропонує більш конкурентні тарифи або краще покриття. На коротший термін набагато вигідніше оформлювати українське страхування.

 

Як перевірити чинність поліса ЗК?

 

Як перевірити зелену карту? — на офіційному сайті МТСБУ:

•    перейдіть у розділ “Перевірка чинності страхового сертифіката “Зелена картка”;

•    виберіть критерії пошуку: за номерним знаком чи номером ЗК;

•    вкажіть дату та термін дії поліса на обрану дату.

Якщо страховка по номеру авто була оформлена через легального страховика — результат пошуку буде відзначений як чинний.

Тож при купівлі Зеленої картки онлайн переконайтеся, що сайт страхової компанії є офіційним.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати