Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Люди, в руках яких почуваєшся безпечно і надійно»

Черкащани — про уміння створювати комфортний простір, про успіхи студентів і новорічні дива
03 грудня, 10:11
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Надія IВАШКОВА, адвокат, депутат Черкаської міської ради від фракції «Партії Голос»:
    — Моменти, коли я бачу позитивний результат своєї депутатської діяльності, мене надихають і радують. Я переконана, що можна вирішити навіть ті питання, які здавались неможливими. Варто лише бути наполегливим і йти до кінцевої мети. До прикладу, цьогоріч ми створили рекреаційну зону на місці пляжу одного з мікрорайонів. Спочатку хотіли створити пляж, втім я отримала відповідь від ЖКГ, що через низку факторів пляж створити неможливо. Тож ми вийшли із ситуації і тепер це місце носить назву не пляжу, а рекреаційної зони по вулиці Береговій, «пляж Сахарка». Приємно, що ми вберегли мальовничий куточок для черкащан.

На сьогодні я як депутат та член земельної комісії опікуюсь ще кількома проєктами. Перше — збереження місця відпочинку біля водойми для жителів мікрорайону «Дахнівський» від забудови приватними будинками. Нині розробляємо план, аби мікрорайон розвивався гармонійно, а жителі мали вільний доступ до природнього середовища. Тому на меті — створити об’єкт благоустрою та передати його на баланс комунального підприємства.

Друге питання — безпритульні тварини. На сьогодні стерилізацією безпритульних собак займається КП «Черкаська служба чистоти», але таке ж питання необхідно вирішити і з котами, які визнані частиною екосистеми нашого міста. Старт вже був покладений ще два роки тому, проєкт отримав перемогу по програмі Громадського бюджету, але далі питання не пішло, через запізно оголошений тендер. Нині спільно з робочою групою ми визначаємо земельну ділянку для таких тварин, місце тимчасового притулку, стерилізації а потім повернення на волю.

Третє питання — підтримка ОСББ, роз’яснювальна робота. Часто жителі приходять на прийом з проханням створення ОСББ та припинення співпраці з нинішнім управителем — управлінською компанією «Нова якість». Також я розробляю програму співпраці органу виконавчої влади, КП «ЧООБТІ» та ініціативних груп ОСББ з метою допомоги співвласникам ОСББ у отриманні відомостей з Бюро технічної інвентаризації на безоплатній основі. Згідно з програмою ініціативна група співвласників багатоквартирних будинків зможе звернутися до відділу сприяння ОСББ Черкаської міської ради та вирішити це питання.

Серед іншого я спільно з моїми колежанками по фракції опікуюсь підтримкою освітніх проєктів щодо дітей з обмеженими можливостями, в тому числі із взаємодією громадських організацій Одеси та Києва.

Світлана КОВАЛЬ, старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького:

— Що хорошого? Ось дочитала за ніч нову захопливу книгу. Продовжили з подругами чудову традицію передноворічної фотосесії тільки для дівчат, щоб підтримувати позитивний настрій та ділитися щирими емоціями. А ще до завершення підходить навчальний семестр, тож зараз студенти почали складати завдання. Радію, коли їм вдається створити гарний проєкт: інфографіку, лонгрид чи опанувати якийсь мультимедійний інструмент. Отримуючи такі цікаві роботи, завжди надихаюся й тішуся результатами, ціную прогресивність, талант, винахідливість.

Що поганого? Чесно кажучи, досить важко давати й отримувати якісні знання через «чорненькі прямокутнички» у моніторі. І ці проблеми з онлайн-навчанням загальновідомі, на жаль. Сучасні реалії досить прозаїчні. Багато моїх рідних і знайомих перехворіли. Дуже хочеться, аби ми якнайшвидше змогли повернутися до звичайного допандемійного життя.

Анна РОМАНЕНКО, журналістка, директорка IА «Вичерпно»:

— Почну з того, що засмучує, адже хочеться завершити свою розповідь на хорошій ноті. На жаль, у нашій стрічці новин дуже часто переважають сумні події, хоч ми і намагаємося їх чергувати з хорошими.

Як би там не казали, але через певний час відбувається професійне вигорання, і ми не можемо кожну новину переживати дуже глибоко, проте деякі новини нас, журналістів, таки зачіпають. Засмучує, приміром, неуважність водіїв, водіння авто в нетверезому стані, що дуже часто призводить до жахливих і трагічних наслідків. Коли йдеться про дитячі життя, коли насправді людина могла б уникнути цих негативних наслідків, будучи обачнішою і уважнішою. Насправді ми розуміємо, що формувати навколо себе безпечний і позитивний простір — в силах кожного з нас, в силах нашого суспільства. Потрібно, перш за все, визнати, що ти припустився помилки, зробити висновки і рухатись далі. Мені б дуже хотілось, щоб журналісти були не лише авторами контенту, а й щоб до нашої, хай і суб’єктивної думки, таки дослухались.

І дуже радує, що на фоні цього всього в нашому місті є люди, які готові брати на себе відповідальність. Вони живуть своєю справою і щодня формують навколо себе світлий, позитивний простір. Як-от, днями завдяки лікарям була врятована дитина, яка проковтнула голку, це надзвичайно радує. Приємно, коли ми дізнаємося, що вперше за кілька років для черкащан влаштують шоу-програму у новорічну ніч. Приємно, коли волонтери вчергове піклуються про воїнів, а люди не втомлюються їм допомагати. І коли ранок починається саме з таких новин, то це радує і надихає. І ти розумієш, що є прекрасні люди, в руках яких ти завжди будеш почуватися безпечно і надійно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати