Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми вчимо звільняти міста, а не захоплювати», – міністр оборони Степан Полторак

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного тривають навчання українських військових
17 квітня, 19:20

Вони проходять за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки України (JMTG-U)» відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу та за допомогою інструкторів із країн-партнерів НАТО.

У середу хід навчань проінспектував міністр оборони України Степан Полторак. Зараз на полігоні підготовку проходить 72-га окрема механізована бригада ім. Чорних Запорожців. Воїни відточують свої навички у веденні міських боїв. Спеціально для таких навчань було зведено умовний житловий квартал. За сценарієм ворог утримує в ньому позиції, а нашим солдатам потрібно вибити його звідти. Українські вояки вправно переміщалися поміж будівель і подавляли вогневі точки супротивника.

«При веденні бойових дій у місті є дуже багато особливостей, починаючи від прийняття рішення та організації взаємодії, застосування вогню, бо є дуже важливою мінімізація втрат як серед цивільного населення, так і військовослужбовців. Хочу зазначити, що ми вчимося звільняти, а не захоплювати. Звільняти наші міста, захоплені терористичними угрупуваннями та російськими військами. В цьому є величезна відмінність наших Збройних сил від Збройних сил, наприклад, Російської Федерації», — зазначив Степан Полторак.

Також він повідомив, що цього року планують ввести до складу ЗСУ понад 20 одиниць нових зразків техніки, починаючи від ракетних комплексів «Нептун», «Вільха» і до початку будівництва ракетного катера. Усі ці зразки вітчизняного виробництва. Для реалізації цих планів є і фінансовий ресурс. Крім того, вже сьогодні ведуться перемовини з партнерами зі США та інших країн щодо закупівлі засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів, засобів спостереження і радіоелектронної боротьби. Єдине, що стримує в цьому напрямку, — ухвалення Верховною Радою закону про можливість Міністерства оборони безпосередньо закуповувати озброєння і техніку. Але міністр впевнений, що скоро цей закон ухвалять.

Крім того міністр нагородив відзнаками та цінними подарунками 70 бійців 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців.

Зазначимо, що загалом через цей навчальний центр пройшло підготовку близько 20 тисяч військовослужбовців ЗСУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати