Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активісти просять Президента надати кримчанину Володимиру Балуху звання Героя України

13 грудня, 11:00
ВОЛОДИМИР БАЛУХ У СУДІ, СІМФЕРОПОЛЬ / ФОТО АНТОНА НАУМЛЮКА

На офіційному сайті інтернет-представництва Президента України зареєстрована електронна петиція «Про присвоєння звання Героя України кримчанину Володимиру Балуху, який переслідується російською владою за свою публічну підтримку України».

Петиція створена з метою привернути увагу до історії кримського фермера, який вимушений боротися з «репресивною системою Росії у Криму». Про це Крим.Реалії розповіла автор документа, кримський журналіст Анна Андрієвська.

«Як журналіст я багато пишу про його справу і факти з неї свідчать про політичний характер кримінального переслідування. Володимир Балух переслідується за те, що публічно підтримав Україну в найскладніші моменти її історії. Присвоєння йому звання Героя України — це найменше, що може зробити держава, аби віддячити й підтримати кримчанина», — сказала журналіст.

Андрієвська зазначила, що підписання петиції — це також певний тест для суспільства.

«За допомогою цієї петиції я хочу з’ясувати, чи хвилює доля Володимира Балуха українське суспільство, заради якого він відмовляється співпрацювати зі слідством в обмін на більш м’який вирок. Кожен підпис під петицією означає солідарність із Володимиром Балухом і можливість донести до нього, що у своїй боротьбі він не один», — додала вона.

За чотири дні публікації зібрано 82 підписи на підтримку пропозиції. Для розгляду петиції президентом України необхідно зібрати 25 тисяч підписів за три місяці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати